Opties Data Suggereer dat de Bitcoin-markt anticipeert op een piek in de volatiliteit.

De open belangstelling van de Bitcoin-optiemarkt schommelt nog steeds rond de 1,5 miljard dollar. De gegevens suggereren dat de markt anticipeert op een piek in de volatiliteit, ondanks de 30% rally van BTC sinds 21 juli.

De geaggregeerde open rente van de Bitcoin-futures markt is ook dicht bij de maandelijkse hoogte van $5 miljard. Het significant hoge aantal actieve futures en optiecontracten suggereren dat de markt een volatiele periode in het verschiet ligt.

De term open rente verwijst naar het totale bedrag van alle actieve contracten die openstaan op de markt. Als de open rente hoog is, betekent dit dat er een groot aantal beleggers voor of tegen Bitcoin inzetten, anticiperend op een koersbeweging.

Waarom de markten mogelijk een volatiele Bitcoin-trend verwachten op de korte termijn?

In de afgelopen maanden hebben verschillende macrofactoren de trend van Bitcoin beïnvloed. Zo leidde de correlatie van BTC met goud, de stijgende inflatie en de sombere wereldwijde economische vooruitzichten tot een verbetering van het sentiment rond BTC.

Of de markt op korte termijn een correctie of een rally verwacht, blijft onzeker. Er zijn dwingende gegevenspunten die de kansen op zowel een opleving als een terugval ondersteunen. Maar de gegevens tonen aan dat de markten zich voorbereiden op een intense prijsactie.

Een aantal redenen kunnen ervoor zorgen dat de markt zich schrap zet voor een volatiele cyclus. Ten eerste zijn de fundamenten sterk voor Bitcoin. De hashrate van het Bitcoin-blokketennetwerk nadert een historisch hoogtepunt, wat duidt op een stabiele mijnindustrie. Ten tweede hebben instellingen agressief geïnvesteerd in Bitcoin, zoals UToday eerder meldde.

De hasjratuur van het Bitcoin-netwerk is een solide metriek om het sentiment van de mijnwerkers in de industrie te meten. De hashrate is cruciaal omdat het direct het niveau van de rekenkracht laat zien die het Bitcoin-blokketennetwerk beveiligt. Als de hashrate hoger is, dan neemt het beveiligingsniveau van het netwerk toe.

Onderzoekers van CoinMetrics zeiden dat de CMBI Bitcoin Hash Rate Index een recordhoogte heeft bereikt. Mijnwerkers zijn BTC blijven ontginnen op een groeiende capaciteit sinds de 11 mei halvering, wat beschouwd kan worden als een positieve katalysator. De onderzoekers zeiden:

„De CMBI Bitcoin Hash Rate Index is op dit moment altijd hoog als het hashgehalte op het huidige niveau blijft, dan zal de moeilijkheidsgraad van Bitcoin zich in ongeveer 1 week ook aanpassen aan nieuwe all time highs“.

Maar verschillende technische factoren, zoals de aanwezigheid van een groot weerstandsgebied, zoals gezegd door on-chain analist David Puell, kunnen de dynamiek van BTC afremmen. Puell legde uit:

„CIH is de delta tussen twee volumeprofielen (in dit geval vanaf 2018): bitcoins onbewogen (verondersteld als hodling) en bitcoins verplaatst (verondersteld als distributie). Drie niveaus van grote buyouts zijn opvallend: twee blijven als grote vraaggebieden over, één als laatste grote weerstand.“
De markt blijft schijnbaar onbeslist over de kortetermijntrend van Bitcoin, waarbij positieve en negatieve factoren een rol spelen. Als gevolg daarvan is de open belangstelling voor de futures- en optiemarkt toegenomen, waardoor de kans op een volatiele fase voor Bitcoin toeneemt.