Rarest Pepe – ‚viktigste NFT i kunsthistorie‘ – selger for 205 ETH

Med mer enn $ 300 millioner brukt på NFT-er i år, er det ingen overraskelse at en av de sjeldneste Pepe NFT-ene “Homer Pepe” nettopp byttet hender for $ 320 000.

Den sjeldneste Pepe av dem alle, “Homer Pepe”, har solgt for 205 ETH ($ 320 000) ifølge eier Peter Kell.

Det enestående kortet viser en morf mellom Simpsons-karakteren Homer og den beryktede Pepe The Frog

Pepe er en tegneseriefrosk laget av kunstneren Matt Furie og har inspirert utallige memes på internett, inkludert Rare Pepes, en av de første kunsteksperimentene på blockchain.

Homer Pepe er et brukergenerert kort fra Rare Pepe collectibles-plattformen utviklet av Joe Looney i 2016 og ble presentert i Rare Art Labs Digital Art Festival i 2018. Kortet ble kjøpt opp av Kell på den aller første auksjonen for blockchain-kunst noensinne for $ 38,500 – sies å være den høyeste prisen for et ikke-fungibelt token, eller NFT, på den tiden. Kunstverket ble også nylig omtalt i den prisbelønte dokumentaren Sundance Film Festival, „Feels Good Man.“ Dokumentarens offisielle Twitter-konto sa at kortet solgte for mer enn kostnaden for å lage hele filmen.

Den nye eieren, TokenAngels , ser ut til å samle hundrevis av andre NFT-er i serien, og skyndte seg for å hente den mest verdsatte etter at nyheten kom fram at den var på vei.

„Jeg måtte selge noen punks i en hast,“ forklarte TokenAngels med henvisning til samleobjekter CryptoPunks. „Det var for langt mindre enn de er verdt, men det var så viktig å samle midlene for å gjennomføre transaksjonen i tide!“. Joe Looney fungerte som sperret for salget.

Den kjente artisten Matt Kane, hedret i Cointelegraphs Top 100 i år, hadde tidligere laget et hyllestkunstverk til Homer Pepe, og hans tweet om det gjorde oppmerksom på at Kell ønsket å selge originalen

Kane sa: „Jeg ser HOMERPEPE som den viktigste NFT i kunsthistorie, fordi salget av overskrifter i 2018 påvirket så mange av de originale kryptokunstnerne til å tro at vi kunne sette kunsten vår i arbeid med å bygge både et marked og en tro på denne nye teknologien. . “

NFT-er har generelt sett hatt en eksplosiv vekst i år, med mer enn $ 300 millioner i salg som ble generert de første to månedene. OpenSea-medstifter og teknologisjef Alex Atallah uttalte tidligere denne uken at markedet har vokst med mer enn 7000% fra i fjor:

“Etter at @ 3LAU falt i går, passerte Ethereum NFT-markedet i februar $ 300 millioner. Det er 7450% vekst fra i fjor, ”sa han 1. mars.

Den berømte musikkartisten 3LAU skapte historie ved å samarbeide med Origin Protocol for å gi ut sitt nye album gjennom en NFT-auksjon til de 33 beste budgiverne. Samler mer enn $ 11,6 millioner med den høyeste budgiveren som tilbyr $ 3,666,666. 3LAU lovet også å samarbeide med de seks beste budgiverne for å lage en tilpasset sang eller remix for hver enkelt.

Beeple traff nyheten forrige uke med sin Crossroads NFT videresalg på sekundærmarkedet for $ 6,6 millioner. Han har også brutt seg inn i den vanlige kunstsektoren med sin „EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS“ NFT som for øyeblikket auksjoneres bort på auksjonshuset Christie. Bud på stykket ligger for tiden på $ 3,25 millioner .